Kako javljaju iz Turističke zajednice Istarske županije, u novom broju čuvenog Der Feinschmeckera, koji će izaći u prosincu ove godine, bit će objavljena sjajna reportaža o Istri.
"Na samom početku članka, glavna urednica Deborah Middelhoff ističe da: "Istra ima najljepšu od svih trijada za ponuditi na najmanjem prostoru: tartufe, maslinovo ulje, vino. To nećete naći nigdje drugdje. I sve u vrhunskoj kvaliteti!"
Vrijednost same objave iznosi vrtoglavih 250.000 €, dok je vrijednost fotografija neprocjenjiva, u što se možete i sami uvjeriti", poručuju iz TZ Istarske županije.
Naime, Der Feinschmecker spada u sam vrh gourmet magazina u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a u članku naziva Lov na blago, uredništvo ističe vrhunsku kvalitetu Istre. Par tjedana unatrag, od strane A.R.T. Redaktionsteam agencije organizirano je istraživačko putovanje u Istru za Kerstena Wetenkampa, urednika magazina, koji je ujedno i predsjednik FEINSCHMECKER žirija za dodjelu nagrada za maslinovo ulje.
Većinu fotografija snimio je Günter Standl, za kojeg je A.R.T. Redaktionsteam organizirao i fotografsku turneju.
Na samom početku članka, glavna urednica Deborah Middelhoff u tekstu piše: "Poznavatelji imaju novo mjesto hodočašća: Bijeli tartufi u Istri su dobri kao i u Pijemontu." te kasnije, "Istra ima najljepšu od svih trijada za ponuditi na najmanjem prostoru: tartufe, maslinovo ulje, vino. To nećete naći nigdje drugdje. I sve u vrhunskoj kvaliteti!"
Dolazeći u Istru, Wetenkamp opisuje ljepote Novigrada, a kao početna točka „truffle enjoyment“ putovanja istaknut je San Canzian Village & Hotel. Detaljno opisuje iskustvo lova na tartufe, kao i samu priču koju imaju Miro tartufi.
Putujući spominje razna mjesta za eno-gastronomski užitak poput restorana Zigante, Starog podruma, vinarije Roxanich, ali i regionalno San Servolo craft pivo. Obuhvaćen je i segment povijesti i kulture, pa su tako istaknuti Grožnjan i Motovun kao mjesta koje vrijedi posjetiti.
Autor navodi kako boravak u Istri ne može proći bez posjeta jednoj od brojnih vrhunskih proizvodnji maslinovog ulja gdje obilazi uljaru Chiavalon i zaključuje kako uživanje u Istri traje do posljednjeg trenutka.