Mnogobrojna događanja u Puli mame turiste kao i domaće. Do 15. kolovoza u Puli na rivi održava se gastro manifestacija Burger festival.
Privući će vas gužva, glazba, šarenilo boja a nadasve opojni mirisi koji se šire pulskom rivom. Burger festival smo posjetili nekoliko puta te probali burgere s potpisom renomiranih hrvatskih kuhara.
No, ovog nam je puta pažnju privukao Beg´s plant based.
Plant based je termin koji sve češće koristimo, a Eduard Beg mladi poduzetnik s višegodišnjim korporativnim iskustvom, naime tri je godine proveo na menadžerskoj poziciji u Coca Coli, poželio nam je dobrodošlicu i objasnio nam je kako je plant based širi pojam od veganstva.
Širi zato što uvažava činjenicu da ljudi žele jesti i meso ili da vole meso, ali da u prehranu žele uključiti više povrća i biljne hrane, ponajviše zbog zdravlja i istraživanja novih okusa i opcija.
Beg objašnjava kako se u njihovo kućici mogu probati plant based burgeri čiji su sastojci u potpunosti na biljnoj bazi. Cilj im je pokazati posjetiteljima da takva jela mogu biti jednako, ako ne čak i ukusnija od nekakvih jela na koja smo svi već navikli.
Ističe:“ Naša mantra je da svako jelo mora biti izbalansirano, neovisno o kakvim je namirnicama riječ, to su osnovni postulati kulinarstva.“
S obzirom da su pioniri plant based tržišta u Hrvatskoj, kaže kako posjetitelji ipak dobro prihvaćaju njihove burgere, nude četiri vrste burgera, a domaćin rado svakom posjetitelju objasni o čemu se tu zapravo radi.
„Ljudi su oduševljeni, nemaju apsolutno nikakvog prigovora, dapače, samo riječi hvale, da im se ne ispriča o sastojcima uopće ne bi primijetili da to nije stvarno piletina ili junetina, što znači da smo stvarno pogodili okus onoga što smo htjeli pogoditi.“ Veli Eduard.
A da je to stvarno tako i mi možemo potvrditi jer smo prema Begovoj preporuci probali njihov apsolutni hit festivala, kako sam Beg kaže, Spicy chicken burger- zaključak je, za prste polizati!