Ovog su se petka otvorila vrata trećeg Weekend Food Festivala, jednog od najvažnijih gastronomskih festivala.
Od 19. do 21. travnja stara rovinjska Tvornica duhana postat će mjesto okupljanja svih onih koji dijele strast prema okusima i gurmanskim doživljajima, dok će najsadržajniji Weekend Food Festival do sada otvoriti brojne aktualne gastronomske teme, donijeti atraktivne showcooking radionice i masterclassove za koje se traži mjesto više te osigurati pregršt zabave na jednom mjestu.
Treće izdanje Weekend Food Festivala donosi pregršt novosti i atraktivnih priča iz svijeta gastronomije, a iskusni svjetski poznati chefovi otkrit će tajne svog uspjeha.
Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala, rekao je na otvorenju kako ove godine posjetitelji mogu zbilja puno toga doživjeti.
"Slušat će se glazba, Mate i ja ćemo puštati ploče, svirat će bendovi na vanjskoj pozornici pa obavezno provjerite i večernji program", ističe Ricov.
Boris Kovaček iz organizacije rekao je nešto više o promjenama na festivalu.
"Ove godine smo stvarno okupili najbolje od onoga što Hrvatska može ponuditi. Okrenuli smo se sebi i pokušali promovirati lokalne namirnice, lokalne ljude i lokalnu izvrnost. Naravno, tu su i svjetski predavači koji će nam dati inspiraciju, ali ono što cijela ova regija ima je izvrsnost u hrani koju želimo predstaviti svijetu, a i nama samima", poručio je Kovaček.
Osim na pozornicama, dio programa Weekend Food Festivala održavat će se i u dodatnim prostorima, a jedan od njih je i Make It Count Bar u kojemu se priprema Coffee Talk s Nikom Orosijem, vlasnikom Eliscaffea, Wine talk s Irenom i Brunom Trapan iz Trapan Vina, Rakija Talk s Dejanom Rakijom Veljovićem i gostima.
Na Weekend Food Festivalu održat će se i natjecanje mladih kuhara METRO Junior Top Chef. Mladi talenti već su prošli nekoliko krugova natjecanja te će u Rovinju pred žirijem kuhati pet najboljih natjecatelja, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade, uključujući i mogućnost usavršavanja i stažiranja kod fantastičnog chefa Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s Michelinovom zvjezdicom u Španjolskoj, koji je i jedan od panelista na Weekend Food Festivalu.
Poseban naglasak ovogodišnjeg Festivala je na Weekend Food Marketu, gdje će svi posjetitelji moći uživati u bogatoj ponudi lokalnih specijaliteta i internacionalnih jela. Na Weekend Food Marketu predstavit će se i mnogi OPG-ovi. Ulaz na Weekend Food Market otvoren je za sve posjetitelje, dok će oni koji žele pratiti predavanja, panele, radionice i masterclassove ulaziti s kotizacijom.
Sve informacije o programa festivala potražite na službenim stranicama Weekend Food Festivala i u aplikaciji MY.Weekend powered by Good-to-go. Aplikacija sadrži sve najvažnije informacije o festivalu i programu i nudi mogućnost odabira favorita ili prijava za sudjelovanje na masterclassovima te kreiranja potpuno personaliziranog rasporeda praćenja festivala. Naravno, svi s kupljenom kotizacijom s aplikacijom mogu i ući na Weekend Food Festival, kojemu je i ove godine domaćin i partner Maistra.