IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Ima jedan most, Most bratstva i jedinstva

Da politika spaja, a ne razdvaja ljude, pokazuje i jedan novi, tik pred izbore izgrađen i inauguriran, a još uvijek neimenovan most u Istri. 

Moja susjeda Ana, kao prava partijka odmah ga je prozvala Mostom bratstva i jedinstva, dok je šjor Ivo kao vječiti kontraš  rekao da je to Most niš' koristi. 

Meni se nekako čini, da je to Most stabilnih veza i bračnih suputnika, koji osim kuhinjskog stola, računa i postelje dijele i identične političke stavove i promišljanja što je, gledajući s praktične strane itekako dobar preventivni potez koji u samom startu sprječava ne samo nadglasavanja i naguravanja, već i pogubna višeumlja za koja u pravilu znamo da vode do napuknuća, i konačnog urušavanja. 

Dakle, jedan je novi Most sagrađen i spreman da bude (is)korišten u Istri (a i šire, bude li za njim potrebe i malo sreće). Dogodilo se to, sudeći po materijalu od kojeg je sazdan na dva načina - svjesno ili nesvjesno, no generalno ipak, i na  opću radost i veselje svih naroda i narodnosti koji na Poluotoku žive od stoljeća sedmog. 

Bonus je Mostu i taj, što je svaka cigla od koje je sazdan donesena iz drugog kamiona, i od raznih proizvođača. Neke su betonske, druge od granita a ima i onih slijepljenih na brzaka.  No,  u ovom je trenutku najvažnije da Most izdrži barem petnaestak svibanjskih dana, ili po onoj poznatoj neka 'drži vodu dok majstori ne odu'.