IstraIN - Istarski news portal

SAN ČULA, SAN VIDJELA Pomodrile nam zelene kampanje

San čula da su nam Janezi i Mojce, dobrano razljutili gradonačelnika. U svojoj maloj državici, nemaju mjesta pa grade li ga grade po našom priobalju. Kako je krenulo, uz infrastrukturu uskoro će zatražiti i Prešernov trg.

To što se naši susjedi svako malo, naročiti ljeti vesele odlasku/ ostanku na moru razumljivo je kao što je razumljivo i da se ponašaju u skladu s našim pravilima. Gradi tako i Pave i Stevan, a bogme i šjor Mario malo si je uredio kampanju. Svi se ponašaju ekološki - bez papira, ko biva da nam, zbog harta ne posjeku sav Gorski Kotar.

San čula i da će Rovinj bespravnoj gradnji stati na kraj. Nakon godina povuci potegni, moljakanja i dozivanja građevinskog inspektora jedan se iznebuha pojavio i zapečatio ne jedan, već čitavih dvanaest bespravno izgrađenih kućica. Razloga veselju nema, jer 'palo' je tek jedno malo novoizgrađeno naselje, duboko skriveno u šumarku.

Međutim, i ta priča koja još treba dočekati happy and, koji se naziva uklanjenje bespravno izgrađenih objekata tek se zakotrljala. Valja nam svima pričekati konačno rješenje. Jer, slijede prigovori i pritužbe zainteresirane strane koja neće sjediti skrštenih ruku.

U međuvremenu, najtraženiji proizvod postale su nam cerade. U sivoj, boji betona koja iz ptičje perspektive glumi kuću, i naravno u modro plavoj koja iz aviona fingira bazen.

Vaša šjora Mafalda